SPEEDWAY24
Понеділок, 13.05.2024, 23:55
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 12 » "ПОЛЬСЬКИЙ СПІДВЕЙ МАЄ ТАЛАНТИ". ЧЕРГОВІ ЮНІОРКИ В ОЧІКУВАННІ ЛІЦЕНЗІЙ
15:49
"ПОЛЬСЬКИЙ СПІДВЕЙ МАЄ ТАЛАНТИ". ЧЕРГОВІ ЮНІОРКИ В ОЧІКУВАННІ ЛІЦЕНЗІЙ

   Клаудія Шмай великих успіхів у спідвеї не досягнула, однак показала, що дівчина також може брати участь у цьому виді спорту. Подібним шляхом ідуть Моніка Нєтикша і Вероніка Бурлага, які з дитинства марять спідвейним мотоциклом. І ця ціль уже досягнута, однак зупинятись на цьому вони наміру не мають, а плани на майбутнє у них досить амбітні.

   Вероніка і Моніка ще зовсім юні спортсменки - перша тренується у спідвейній школі Гнєзно, де постійно змагається з аматорами, а друга здобувати ліцензію готується в Ченстохові. Моніка уже навіть взяла участь в "Льодовій Галі" минулого року. Окрім цього, вона регулярно тренується з юніорами "Влукняжа".

   Обидві дівчини їздять на потужних мотоциклах. Спідвеєм почали цікавитись ще у ранньому дитинстві. Їхньою мрією тоді було відчути себе справжніми гонщицями. Не надломило їх і завершення кар'єри Клаудії Шмай, яка просто не витримала фізичних навантажень цього мужнього виду спорту. В обидвох є досить амбітні плани, хоча на старті кар'єри і зіштовхнулися з першими серйозними труднощами. Вероніка:

 - "Протягом двох років збирала кошти на мотоцикл. Я - самоучка. До цього у мене були обмежені фінансові можливості, через що багато в чому собі відмовляла".

   Згоду на тренування своїх дітей повинні давати батьки. Так само було і у випадку дівчат. Хоча їхні прохання і були дуже несподіваними для батьків. Вероніка:

 - "Як розповіла, що хочу спробувати себе у тренуваннях на спідвеї, всі мої рідні подумали, що це жарт! Звісно, мама була проти, але не знаю як, та мені вдалось її переконати. З татом все було набагато простіше!"

   Дівчата не зациклюються на кар'єрі Клаудії Шмай і не ставлять її в приклад для себе. Їх кумирами є, як і має бути, чоловіки. А найбільшою поки-що своєю перемогою Моніка називає отримання дозволу батьків на регулярні тренування. Моніка:

 - "Моїм кумиром є Грег Хенкок. Він показує, що подолати можна будь-яку перешкоду. Стосовно батьків - тут було дуже складно їх вмовити. Та знайшла декілька аргументів, і вони погодились!"

   Вероніка, як і Моніка, активно готуються до сезону, який стартує одночасно з їхніми ровесниками. Їхньою мрією є отримання ліцензії і старти в молодіжних турнірах. Та до цього потрібно пройти ще чималий шлях.  

 - "Чудово розуміємо, що буде дуже складно. Та хочемо продемонструвати, що і дівчата в цьому спорті можуть виступати. Будемо йти до цього. Маємо надію, що ще заявимо про себе на весь голос!"

 

przegladsportowy.pl

 

О.Кульбаченко

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ:

vk.com/speedway24

facebook.com/speedway24.at.ua

Переглядів: 958 | Додав: jktu86 | Теги: спідвей, жіночий спідвей, ПОЛЬША
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
КАЛЕНДАР
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ваша Реклама
ПАРТНЕР
Друзі
Друзі