SPEEDWAY24
Вівторок, 23.04.2024, 08:56
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 12 » РІВНЕНСЬКИЙ МОТОТРЕК РИЗИКУЄ ПОЗБУТИСЬ ЛІЦЕНЗІЇ
21:37
РІВНЕНСЬКИЙ МОТОТРЕК РИЗИКУЄ ПОЗБУТИСЬ ЛІЦЕНЗІЇ

   Все йде до того, що в Рівному активно ведуться роботи стосовно повторення гіркої долі словацького Жарновіце 2013 року, коли Міжнародна Федерація Мотоспорту відібрала ліцензію на проведення змагань з класичного спідвею.

   Останні два сезони можна вважати досить насиченими на спідвейні події в Україні у порівнянні з останніми роками. Загалом, в Рівному було проведено за цей період понад 10 міжнародних змагань, хоча до офіційних справа не дійшла. Схоже, останні події, які уже здійняли певний резонанс серед вболівальників спорту №1 у місті Рівне, можуть позбавити багатотисячну армію фанатів спідвею їхнього улюбленого дійства на невизначений термін...  

   Справа у тому, що уже після проведених змагань на рівненському мототреці з автоспідвею 30 жовтня, доріжка, яка і без того була далеко не ідеальною, перетворилась на суцільний "огород". І тепер з'являється інформація, що до кінця поточного року там же планується і ще одна матчева зустріч "автоспідвеїстів", що може остаточно "похоронити" класичний спідвей у Рівному на найближче майбутнє.

   Чому все настільки сумно? Ось приклад Жарновіце, де 2013 рік повинен був стати переломним в історії словацького спідвею...

   "Організація Челленджу SEC-2013 і "золото" першості Мартіна Вацуліка повинні були стати для словацького спідвею поштовхом до розвитку дисципліни. Однак, ситуація різко змінилась в листопаді цього ж року..."

   "В 2013-му спідвей в Жарновіце святкував 60-річний ювілей. В попередні роки доріжкою там опікувався місцевий Автомотоклуб "Plocha Draha", який в основному був організатором змагань "Злата Прілба". В 2011-му створився конкуретний клуб - Спідвей-Клуб "Жарновіце". З їхньою появою спідвейний стадіон значно ожив - протягом трьох сезонів там регулярно проводилось по декілька міжнародних турнірів. Їхні старання не залишились непоміченими, і в 2013-му Жарновіце довірили проведення Челленджу Особистого Чемпіонату Європи".

   "Така престижна подія не могла відбутись без допомоги міста, яке виділило на модернізацію стадіону 10 тисяч євро. Члени Спідвейного Клубу замінили захисні надувні борти навколо треку, а також оновили насип на доріжці і відремонтували прибудови на стадіоні. Завдяки цьому вдалось організувати Челлендж ОЧЄ, на який завітало багато високопосадовців зі спідвейного середовища, у тому числі прибув і Керівник Міжнародного Жюрі Франк Зіглер. В тому ж році вихованець місцевої школи спідвею Мартін Вацулік здобув титул чемпіона Європи, чим, здавалось, намалював словацькому спідвею світле майбутнє..."

   "... Та все різко змінилось на початку листопада. Конкуренти Спідвейного Клубу - AMK Plocha Draha Zarnowice організував на спідвейній доріжці змагання з ... автоспідвею, участь в якому взяли ралійні автомобілі. Як не важко здогадатись, після такого "дійства" доріжка не була придатною до змагань з класичного спідвею. Вона мала вигляд посівного поля з великою кількістю камнів. Окрім цього, спортсмени часто вдарялись автомобілями в "огорожу" , виламуючи її в багатьох місцях, знищуючи при цьому конструкцію, на якій вона і трималась".

   "Керівник Комісії Трекових Перегонів FIM Франк Зіглер 14 листопада надіслав листа до президента Федерації Мотоциклетного Спорту Словаччини, в якому з жалем повідомив, що ліцензія треку, яка була видана на три наступні сезони, анульована. Стан доріжки і рішення FIM означали, що словацький спідвей в одну мить опинився на межі зникнення. Місто в цей момент не мало необхідних для ремонту коштів. В зв'язку з цим члени Спідвейного Клубу Жарновіце приготували петицію щодо подальшого існування спідвею у їхньому місті. Всі небайдужі мешканці могли внести свій вклад в долю клубу..."

   sportowefakty.pl, 19.11.2013

 

   На щастя, словакам вдалось врятувати мототрек в Жарновіце. Однак, це далеко не означає, що після чергових "автоперегонів" у Рівному вдасться повернути до життя полотно доріжки, яке і без цього вже було практично "облисіле" з вибоїнами ледь не по всій довжині треку...

   Прокоментував цю ситуацію Геннадій Бугаєнко: "Таке враження, що в Рівному почали свідомо "вбивати" доріжку. Якщо всім рівнянам, які люблять спідвей, байдуже до цього - значить, така вже доля цього виду спорту у цьому місті... " 

 

   Використані фото з Жарновіце, 2013 рік.

 

О.Кульбаченко

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ:

vk.com/speedway24

facebook.com/speedway24.at.ua

Переглядів: 1681 | Додав: jktu86 | Теги: Рівне, Мототрек
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Ваша Реклама
ПАРТНЕР
Друзі
Друзі