SPEEDWAY24
Вівторок, 14.05.2024, 00:25
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 13 » СПІДВЕЙНИЙ УЇК-ЕНД-2017. №2 (06 ЛЮТОГО - 12 ЛЮТОГО 2017 РОКУ)
16:35
СПІДВЕЙНИЙ УЇК-ЕНД-2017. №2 (06 ЛЮТОГО - 12 ЛЮТОГО 2017 РОКУ)

   

   "Академія Голлобів" у Бидгощі... Син Джейсона Крампа - нова зірка МотоГП?... Реабілітація Віталія Бєлоусова і Джейсона Дойла... Прощальний матч Роберта Кощьєхи - будуть зірки світового спідвею... Юна гонщиця з США - нова надія національної команди?... і багато цікавого - далі. 
  


   В Бидгощі разом зі стартом чергового сезону відкриють і спідвейну Академію. Ініціаторами цього стала династія Голлобів і носитиме назву "Speedway Gollob Team". Відповідальним за підготовку юних гонщиків у Бидгощі буде Яцек Голлоб, а допомагатиме йому у вільний час буде син і діючий гонщик Оскар-Айтнер. Роль консультанта виконуватиме Томаш Голлоб, не дивлячись на те, що у нього контракт з ГКМ-ом Грудзьондз

   На даний момент уже є готових сім мотоциклів, і це є радісною новиною не стільки для самих майбутніх спортсменів, скільки для їхніх батьків. Оскільки в більшості випадках саме вони змушені вкладати фінанси у купівлю техніки для своїх дітей, в Бидгощі необхідно буде платити лише за сервісні послуги для моторів.

*************************************************************************************

   Президент ПЗМ Анджей Вітковські змушений розчаровано забути на деякий час про ідею проведення фіналу Командного Кубку Світу на "Народовому" у Варшаві. І не тому, що цьому хтось перешкоджав. Просто цього року, а також в 2019-му фінали відбуватимуться в Лєшно і Гожуві відповідно, а за регламентом ККС два роки поспіль одна країна не може бути господарем найпопулярнішого командного турніру. 

   Окрім цього, Варшава, як і Торунь, все ще не мають підписаних контрактів на проведення етапів Гран-Прі у наступні сезони, не бажаючи йти на умови, які пропонує організатор циклу - BSI. Переговори тривають вже досить давно, однак до порозуміння сторони ніяк прийти не можуть.

*************************************************************************************

   Немало дітей спідвеїстів у майбутньому йдуть шляхом своїх батьків. Та син Джейсона Крампа, який ще й досі вважається одним з кращих спідвеїстом Австралії (що він довів на вихідних у Брісбені), вирішив спробувати себе в шосейно-кільцевих перегонах. І хоча Сет Крамп проводив дуже багато часу зі своїм батьком під час виступів останнього в Польші і на етапах Гран-Прі, всеодно скористався наданим батьком правом вибору. І обрав він, несподівано для багатьох, не гареву доріжку...

   На даний момент він займається у школі відомого австралійського мотогонщика Троя Бейлісса, який свого часу тричі ставав чемпіоном світу у класі "World Suberbike", а також підіймався на подіуми етапів МотоГП. Джейсон Крамп:

 - "Сет дуже любить мотоцикли. Він лише розпочинає свій спортивний шлях. Мені подобається спостерігати за тим, як він це робить. І я буду його завжди підтримувати, незалежно від того, в якій дисципліні виступатиме".

*************************************************************************************

   39-річний Роберт Кощьєха після річної перерви повернеться на доріжку. Однак, лише для того, щоб офіційно попрощатися з вболівальниками і колегами по "цеху". 1 квітня на торуньській "МотоАрені" відбудеться товариська зустріч між місцевим KS Get-Well-ом і "Друзями Кощьєхи". Для господарів це буде одним з етапів підготовки до сезону, тому сам Роберт розраховує на "основу" клубу. Своїми ж партнерами Кощьєха обрав Ярека Хампеля і Пьотра Протасевича, які уже підтвердили свою участь в гонці. Повинен з'явитись в команді і ще один з ТОП-гонщиків планети, ім'я якого Роберт поки-що тримає в таємниці.

   Професійну кар'єру Кощьєха завершив у 2015 році в складі "Полонії" Бидгощ, а основною причиною називається жахлива травма Дарсі Ворда. За 20-річну історію стартів Роберт здобув "золото" Екстраліги з торуньськими "Апатором" (2001) і "Унібаксом" (2008), "срібло" з "Унібаксом" (2007), а також "бронзу" разом з Томашем Хжановським і Кшиштофом Яблонським в чемпіонаті Польші серед клубних пар. 

*************************************************************************************

   Віталій Бєлоусов продовжує лікування після отриманих травм у 2015 році під час Меморіалу Анатолія Степанова. Варто відзначити, що гонщик уже досяг чималого прогресу, оскільки мало-хто вірив навіть у те, що коли-небудь йому вдасться взагалі підвестись на ноги. Останні його фото- і відеоролики показують, що він на вірному шляху реабілітації. Від початку лютого Віталік перебуває у Китаї. За словами гонщика, все іде по плану, тільки от методи лікування китайців дещо не звичні) Пробуде Бєлоусов там до кінця березня. 

*************************************************************************************

   Тим часом реабілітація Джейсона Дойла уже вийшла на фінішну пряму. Австралієць заявив, що почуває себе відмінно і повністю відновився після травми. Джейсон Дойл:

 - "Як і планувалось, ближче до середини лютого від травми не залишилось жодного натяку. Проходжу останні процедури, які носять вже профілактичний характер. На всі 100% готовий сісти на мотоцикл і розпочати тренування безпосередньо на доріжці. Регулярно контактую з клубом, який мене протягом усього періоду відновлення підтримував, за що я дуже вдячний".

*************************************************************************************

      "Локомотив" Даугавпілс, незважаючи на відхід з клубу Анджея Лебедєва, все ж залишається одним з фаворитів сезону Польської Ліги Спідвею. Про це свідчать дані наших колег з Польші, які згадали про так званий "КСМ", що був впроваджений у матчах всіх польських ліг в 2013 році з благополучним його провалом і відміною у наступні роки. Якби КСМ все ще перебував "у дії", розклад сил у новому сезоні ПЛС мав би наступний вигляд:

1. "Локомотив" Даугавпілс - 44,88
2. "Вибжеже" Гданськ - 41,44
3. "Полонія" Піла - 41,11
4. "Ожел" Лодзь - 39,92
5. "Ванда" Краків - 39,27
6. "Унія" Тарнув - 37,20
7. "Полонія" Бидгощ - 33,90
8. "Сталь" Жешув - 32,91

*************************************************************************************

   Анджей Лебедєв повертається до британської ліги. Нещодавно латвієць підписав контракт з Прем'єр-ліговим "Лестером". Це вже буде другою спробою Анджея закріпитись у Великобританії - в 2013 році він провів два матчі у складі "Кінг'с Лінна", які через відсутність відповідної техніки відверто провалив. 

*************************************************************************************

   Неймовірною результативністю відзначилась 19-річна американка Хейлі Перрольт під час дебютних у новому році змагань в США, якими став другий етап турніру "Winter Team Racing". Під матчу своєї команди "Санта Марія Ейс" з "Перріс Іглз" Хейлі стала другою за результативністю у своїй команді й у матчі загалом, здобувши у шести стартах 12 очок! Менеджер збірної США Ланс Кінг уже звернув свою увагу на успіхи дівчини, відзначивши, що з такою наполегливістю і завзятістю вона цілком могла б посперечатися за місце у його команді під час кваліфікації ККС

   У звітньому матчі команда Перрольт здобула переконливу перемогу над суперниками з рахунком 58:33, і перед заключним, третім етапом турніру, який запланований на 18 березня, як і решта команд має в своєму активі по одній перемозі і поразці. За словами Кінга, уже по завершенні цих змагань і можна буде говорити про кандидатів до національної команди на цей сезон.

   В недалекому майбутньому очікуйте на ексклюзивний матеріал з юною зірочкою спідвейного США!


  

Олег Кульбаченко

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ:

vk.com/speedway24

facebook.com/speedway24.at.ua

Переглядів: 560 | Додав: jktu86
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
КАЛЕНДАР
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Ваша Реклама
ПАРТНЕР
Друзі
Друзі