SPEEDWAY24
Вівторок, 14.05.2024, 17:03
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 20 » СПІДВЕЙНИЙ УЇК-ЕНД-2017. №3 (13 ЛЮТОГО - 19 ЛЮТОГО 2017 РОКУ)
06:06
СПІДВЕЙНИЙ УЇК-ЕНД-2017. №3 (13 ЛЮТОГО - 19 ЛЮТОГО 2017 РОКУ)

   Один мільйон для польської "Кадри"... Борги "Полонії" Бидгощ перед Грегом Хенкоком, а гожувської "Сталі" - перед банком... Міддлетіч не вірить у відродження слави британської ліги... Дебютні матчі французської ліги... Прогнози букмекерів на Командний Кубок Світу ... і багато цікавого - далі.

   Керівний орган польського спідвею (ГКСЖ) днями підписав угоду з кур'єрською фірмою GLS, яка є лідером на ринку поштових послуг не лише в Польші. За умовами договору, "Кадра" отримає один мільйон польських злотих для підготовки і проведення фіналу Командного Кубку Світу, який відбудеться 8 липня в Лєшно.

   Контракт підписаний на один рік. Ця сума буде перерахована на рахунок ГКСЖ і розділена між всіма гонщиками збірної Польші по завершенні трьох основних турнірів - ККС, КЧСю і КЧЄю. При цьому, неважливо, який результат команда покаже - чи це буде перемога, чи ні. Окрім доходу від GLS "Кадра" отримає спонсорську допомогу від інших партнерів, і з бюджету Міністерства Спорту Польші.  

   

****************************************************************************************

   В Ченстохові відбулась презентація команди перед поверненням до Екстраліги. На цей захід зібралась чимала аудиторія вболівальників клубу, які своїми скандуваннями "Влукняж, Влукняж!" і "Біло-Зелені!" приємно вразили спортсменів і керівництво "Левів". Після такого прийому гонщики і президент клубу публічно заявили, що будуть боротись у кожному матчі лише за перемогу.

   Леон Мадсен: "Якщо хтось захоче підзаробити - може сміливо ставити на "Влукняж"! У нас класна команда, і ми будемо боротись за високі місця. В футбольній Прем'єр-Лізі Англії також ніхто не вірив у "Лестер", а вони стали чемпіонами. Ми також можемо повторити цей успіх, і це не стане великою несподіванкою".

   Зірковий новачок клубу Матей Загар також не приховував свого задоволення від побаченого і почутого:

 - "Тут фантастична атмосфера. В більшості клубах організовують такі вечірки, однак такого я ще ніде не бачив. Така підтримка фанатів зобов'язує нас боротись за кожен пункт, що ми і будемо робити протягом усього сезону".

   Після двохгодинного концерту і виходу на сцену всіх гонщиків "Влукняжа" слово взяв президент команди Міхал Свячік:

 - "Таких фанатів, які є в нас, немає жоден клуб. Ми вдячні за вашу підтримку і зробимо все для того, щоб повернути славну назву "Влукняж" 70-х і 2000-х років".

   "Влукняж" повертається до Екстраліги після дворічної перерви.

****************************************************************************************

   Проблеми в Гожуві. Як виявилось, чемпіони Екстраліги 2016 року все ще не сплатили кредиту у розмірі двох мільйонів польських злотих, який був оформлений чотири роки тому. Коли в 2012 році криза суттєво "вдарила" по клубу, мер Гожува Тадеуш Єджейчак задовільнив прохання керівництва "Сталі" про надання кредиту. За його умовами, "сталевари" щороку повинні були виплачувати по 700 тисяч пол.зл. За нескладними підрахунками за три сезони гожувці повинні були сплатити 2 мільйони 100 тисяч боргу. Однак, ця сума не була виплачена у повному обсязі. Матеуш Змора, президент "Сталі":

 - "У нас з'явились серйозні фінансові проблеми в 2012 році, коли вболівальники проігнорували етап Гран-Прі в Гожуві, а наступний сезон виявився дуже нефартовим для клубу в цілому. Завдяки кредитним коштам нам вдалось повернути собі звання чемпіонів Польші в 2014 і 2016 роках. Чому не була виплачена вся сума? Далеко не завжди вдається вчасно і правильно розділити бюджет клубу. Одна маленька "прогавина", і відразу з'являються проблеми з нехваткою фінансів. Ми уже порозумілися з банком. А те, що зараз так багато про це говорять - швидше, з подачі наших так званих "друзів", які використовують будь-які методи для того, щоб завдати нам якихось додаткових клопотів".

   Новий мер Гожува Яцек Войцеські погодив продовження терміну виплати кредиту до 2019 року.  

****************************************************************************************

   Ще більше проблем фінансового характеру має "Полонія" Бидгощ. Мало того, що існування клубу досить давно ризикує зупинитись через брак коштів, так і Грег Хенкок згадав, що і йому в Бидгощі не доплатили за проведений сезон в клубі 2013 року. Це питання вже неодноразово піднімалось, а ж поки трибунал ПЗМ не виніс свій вердикт у цій справі, вирішивши, що клуб нічого не винен гонщику. Однак, Хенкок не змирився з цим - він рішуче налаштований йти до справедливого завершення справи, готуючи позов до Окружного суду в Бидгощі. Владиславу Голлобу нічого не залишається, як констатувати факт чергових незапланованих витрат:

 - "Американець хоче якісь 220 тисяч пол.зл. за нелегальну і неформальну підписану угоду з моїми попередниками. Він має намір звернутись до суду в Бидгощі, якщо клуб не виплатить до початку сезону йому ці кошти. Звісно, ми відразу відмовились від цього. Це означає, що нас очікують чергові судові засідання, а це - незаплановані витрати коштів за послуги адвокатів і не тільки. Ми лише нещодавно почали виплачувати борги за попередні сезони, але такі суми нам наразі явно "не по карману".

   В сезоні 2013 року Хенкок стартував у тринадцяти матчах, привізши команді з Бидгощі 120 залікових пунктів.

****************************************************************************************

   Грег Хенкок висловив свою думку стосовно майбутнього збірної США. Чотириразовий чемпіон світу впевнений, що процес "омолодження" команди необхідно розпочинати уже зараз. Грег Хенкок:

 - "Обіцяв, що допоможу своїй команді. Готовий робити це в будь-який спосіб. Та у нас є достатньо талановитої молоді, яким потрібно давати шанс проявляти себе на найвищому рівні. Прийшов уже їхній час. В Манчестері під час "баражу" відмовився виступати не тому, що просто не хотів цього. Цим кроком я звільнив місце у складі нашим молодим гонщикам. За ними майбутнє американського спідвею, то ж їм і потрібно набиратися досвіду. Тим більше, що необхідно реально дивитись на речі - шансів на боротьбу з лідерами світового спідвею у нас поки-що немає, то ж підключаючи нашу молодь, ми нічого не втратимо, як мінімум".

   За свою кар'єру Хенкок тричі вигравав з командою США чемпіонство - в 1992, 1993 і 1998 роках. Він є найстаршим чемпіоном світу в особистому заліку, здобувши свій четвертий трофей у віці 46-ти років.

****************************************************************************************

   Як уже повідомлялось, син Джейсона Крампа вирішив присвятити себе шосейно-кільцевим перегонам. Не буде (поки-що!) продовження і спідвейної династії Протасевичів. Сину знаменитого "ПП" Пьотреку не дають спокою лаври Роберта Кубіци. 12-річний юнак наразі займається картингом, досягнувши уже чималих успіхів тут, а найбільшим з них є бронзова нагорода чемпіонату Польші серед юнаків 11-12 років. Однак, таке захоплення сина поставило нереально складне завдання перед батьком. Чому і яке саме?

   Пьотр Протасевич: "Пьотрек дуже завзято захоплюється картингом. Однак потрібно розуміти, що таке задоволення не з дешевих. Зараз ми плануємо виїхати до Італії на невеликий збір. Календар тренувань підлаштовуємо під мій спідвейний. В середньому на рік потрібно викладати 150 тисяч пол.зл. Добре, що в мене є хороші спонсори, і маю можливість забезпечувати сина всім необхідним. Але стояти на одному місці не варто - потрібно прагнути до більшого. Якщо говорити, що в майбутньому може дійти до Формули-3, потім до Формули-2, не кажучи вже про F-1 - тут витрати з кожною серією зростають в десятки разів, і то не в злотих... Потрібно мати відповідного спонсора, який візьметься допомагати. Але з такими вимогами цього зробити дуже важко, оскільки всі провідні компанії хочуть уже відомих гонщиків. То ж наразі Пьотрек продовжує тренуватись, а що буде через рік-два- невідомо. Хіба, пощастить виграти джек-пот в якійсь американській лотереї, тоді і можна буде конкретно говорити, що мій син буде виступати на шосейних трасах для Формули!".

****************************************************************************************

   Менеджер збірної Великобританії Нейл Міддлетіч розповів про складну ситуацію, яка склалась в британському спідвеї. При чому причини, такі як "ліміт в польських лігах" чи "фінансова криза" тренер називає далеко не основними. Нейл Міддлетіч:  

 - "Колись наша ліга була найсильнішою в світі. Тепер вже давно і, думаю, надовго, пріоритетом для всіх зіркових гонщиків є польська Екстраліга і шведська Елітсерія. Минули ті часи, коли до нас їхали Іван Маугер і Тоні Рікардссон. Ніхто не говорить, що провідні спортсмени не хочуть в нас виступати - просто умови, які виставляють менеджери наших клубів, жодним чином не влаштовують їх. Гонщики готові приїздити на декілька матчів, однак такий варіант англійські клуби не цікавить. Вимога в "30 проведених матчів і не менше" відлякує еліту, оскільки практично унеможливлює їхні старти в інших лігах, а також таких престижних турнірах, як Гран-Прі чи SEC. Тому вважаю, що найближчим часом спортсменів класу Педерсена чи Сайфутдінова на британських островах не буде".

   Нагадаємо, що починаючи з цього сезону в Британії будуть змагатись в двох нових лігах - Прем'єр-Лізі і Чемпіоншипі.

***************************************************************************************

   В Австралії лише місяць тому завершився особистий чемпіонат, а уже відомим став календар на 2018 рік. Вже вкотре титул кращого гонщика "Зеленого Континенту" розіграють у чотирьох етапах. Традиційно через тиждень після цього відбудеться і одноденний фінал серед юніорів (Мілдура - 20 січня).

   Чемпіоном Австралії цього року став Сем Мастерс, срібним призером - Джастін Седжмен, бронзовим - Дейві Ватт. Окрім них, потрапивши до чільної ТОП-8, гарантували собі виступи в наступному році Трой Батчелор, Макс Фрік, Нік Морріс, Бреді Куртц і Роан Тунгейт.

   Календар:

1 етап - Куррі Куррі (6 січня)

2 етап - Ундера (10 січня)

3 етап - Мілдура (12 січня)

4 етап - Джілман (14 січня)

****************************************************************************************

   Тим часом у Франції стартувала перша європейська ліга. Регламент змагань передбачає проведення двох матчів однієї команди в день. На інавгурації першості в гості до Марманди завітали команди з Ламот-Ландеррона і Макона. В обидвох зустрічах господарі зазнали поразок - 39:51 і 42:48 відповідно. В складі "Марманди" лідером став чемпіон Європи серед юніорів Дімітар Берже - 10 і 11 очок. Найкращими гонщиками з Ламот-Ландеррона і Макона стали Адам Елліс (13 очок) і Матьє Трессарьє (15 пунктів - комплект!).

   Наступні матчі заплановані на 12 березня в Ламот-Ландерроні, а їхніми суперниками будуть команди Макона і Ла Реоля.

****************************************************************************************

   Букмекери визначили фаворитів цьогорічного Командного Кубку Світу. Прогнозовано, беззаперечним претендентом №1 на здобуття титулу найкращої команди є діючі чемпіони і господарі фіналу - поляки. Їхній коефіцієнт на перемогу складає лише 1,45, тоді як явними аутсайдерами визначено срібних призерів ККС-2016 - британців (80,00).

   Коефіцієнти на перемогу в ККС-2017:

1.  Польша - 1,45

2.  Австралія - 5,50

3.  Данія - 6,50

4.  Росія - 10,00

5.  Швеція - 17,00

6.  Великобританія - 80,00

 

Олег Кульбаченко

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ:

vk.com/speedway24

facebook.com/speedway24.at.ua

Переглядів: 708 | Додав: jktu86 | Теги: спідвей, Спідвейний уїк-енд
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
КАЛЕНДАР
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Ваша Реклама
ПАРТНЕР
Друзі
Друзі