SPEEDWAY24
Середа, 15.05.2024, 20:01
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 21 » ВІДНОВЛЕННЯ СПІДВЕЮ В РИЗІ
17:51
ВІДНОВЛЕННЯ СПІДВЕЮ В РИЗІ

   В Ризі ведуться активні роботи стосовно відновлення спідвею. Плани місцевих діячів і любителів цього виду спорту є настільки амбітні, що уже ведуться розмови не лише про створення клубу, а й за участь в Польській лізі.

   В 2015 році на стадіоні "Бікернієкі" мали відбутись змагання етапу Гран-Прі. І лише недостатність досвіду підготовки доріжки в складних погодніх умовах у г8осподарів турніру змусила організаторів циклу перенести суботню гонку на неділю в Даугавпілс. Цього ж року на цьому спортивному об'єкті відбулось декілька змагань на місцевому рівні, а епогеєм став фінал парного чемпіонату Європи. Парадоксально, але і тут погода внесла свої корективи, змусивши організаторів зарахувати остаточні результати за підсумком чотирьох серій, а чемпіонами за додатковими показниками стали ... італійці!

   Протягом довгого часу активну допомогу як консультаційну, так і "фізичну" надавали з даугавпілського "Локомотива". Велику частину свого вільного часу наставник "Залізничників" Микола Кокін проводив саме у Ризі...

   М.Кокін"Поступово місцеві діячі беруть справу розвитку спідвею у свої руки. Ми свою роботу за останні два роки зробили. В недалекому майбутньому тут може з'явитись другий спідвейний осередок в Латвії, схожий на наш. Ми закріпили спідвей у нашій столиці, і тепер уже представники Риги повинні вести ці справи. Дали їм поштовх тим, що показали, який великий потенціал має спідвей в Даугавпілсі. В 2017 році тут відбудеться кваліфікація до Командного Кубку Світу. Вперше організаторами такої події виступлять виключно люди зі столиці, без нашої допомоги. До цього Рига була такою собі "філією" Даугавпілса у спідвеї, а тепер встає "на власні ноги".

   В Ризі відкрилась також спідвейна школа. На думку Миколи Кокіна, свої "плоди" вона принесе уже в недалекому майбутньому.

 - "Буквально нещодавно місто закупило для спідвейної школи десять нових мотоциклів. Там уже займається декілька дітей віком 11-12 років. План є такий, що передбачає уже через декілька років заявлення ризької команди до польської ліги. Для нас це не менш важливо - якщо спідвей буде розвиватись і підтримуватись у нашій столиці, ми з цього також матимемо чималу користь".

 

przegladsportowy.pl

 

О.Кульбаченко

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ:

vk.com/speedway24

facebook.com/speedway24.at.ua

Переглядів: 474 | Додав: jktu86 | Теги: Рига, спідвей, Бікернієкі, латвія, Микола Кокін
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
КАЛЕНДАР
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ваша Реклама
ПАРТНЕР
Друзі
Друзі