SPEEDWAY24
Субота, 18.05.2024, 23:40
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 23 » МАГНУС ЗЕТТЕРСТРЕМ ПО ЗАВЕРШЕННЮ ЦЬОГО СЕЗОНУ ЗАВЕРШИТЬ КАР’ЄРУ ГОНЩИКА
04:56
МАГНУС ЗЕТТЕРСТРЕМ ПО ЗАВЕРШЕННЮ ЦЬОГО СЕЗОНУ ЗАВЕРШИТЬ КАР’ЄРУ ГОНЩИКА

   Сезон 2016 року стане останнім, коли ми зможемо бачити на спідвейній доріжці Магнуса Зеттерстрема. Досвідчений шведський гонщик, якому 44 роки, визнає, що долання 4 кіл в заїзді перестали йому дарувати такі емоції, як декілька років тому.   

   Прийняття такого не простого рішення для кожного спортсмена, та й загалом будь-якої людини - одне з найскладніших у житті. Його можна прирівняти до виходу на пенсію, оскільки мало-хто готовий визнати, що вже старість прийшла. Це свідчить про те, що Магнус не лише хоробрий у своїх діях на доріжці, але й мужня людина і в житті.

   За свою багату кар’єру «Зорро» найбільшим своїм успіхом може вважати титул чемпіона Європи в  2002 році. Окрім цього, він здобув в 2004 році чемпіонство в британській Елітлізі, бронзову медаль на Командному Кубку світу, був кращим гонщиком Прем'єр-ліги в 2006 році, Чемпіон Швеції в 2008 році, а також був постійним учасником циклу Гран-прі 2010 року, де він посів 13-е місце серед кращих гонщиків в світу. Під час циклу найвищим його досягненням була участь у фіналі Гран-Прі Чехії на празькій «Маркеті».

   Добре відомий Зеттерстрем і українським вболівальникам чорного спорту. В 2008 році Магнус у російській лізі (називати лігу міжнаціональною, в якій брали участь 4 російські і лише 1 українська команда – важко) захищав барви червоноградського «Шахтаря». Палкі вболівальники «гірників» запам’ятали шведа не лише, як одного з двох дозволених згідно регламенту змагань легіонерів, але й як справжнього лідера команди, оскільки його середній результат в заїзді складав 2,722 і був найвищим у команді (для порівняння, СРЗ Андрія Карпова становив 1,927). В тому сезоні лише один пункт відставання від балаковської «Турбіни» відділив червоноградську команду від завоювання бронзових медалей у чемпіонаті Росії, щоб стало найкращим досягненням українських команд в Командних чемпіонатах Росії.

   Про рішення гонщика стало відомо під час гонки шведської Елітсерії, у якій команда «Ікарос» Смедерна (в складі якої і виступає Магнус Зеттерстрем) приймала команду «Даккарна» Малліла. Хоча, як зізнався сам гонщик у післяматчевому інтерв’ю, це рішення про завершення професійної кар’єри він прийняв вже давно, оскільки йому надійшла пропозиція про роботу від його багаторічного спонсора, який має свій бізнес у сфері продажу автомобілів, але хотів це зберегти у таємниці до завершення сезону. Як уточнив швед, його нові роботодавці говорили, що краще розпочати працювати на них вже зараз. Але, маючи зобов’язання перед клубами (у шведській Елітсерії перед «Ікаросом», у Аллсвенскан-лізі перед Гріпарною, і у польській лізі Найс перед «Вибжеже»), гонщику вдалося вмовити їх зачекати до завершення цього сезону. Сам же Магнус Зеттерстрем вважає це гарним часом для завершення кар’єри. А нам залишається сподіватися, що ми побачимо «Зорро» в складі якоїсь команди, але вже в якості тренера!

 

Андрій Мартинюк

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ:

vk.com/speedway24

facebook.com/speedway24.at.ua

Переглядів: 332 | Додав: Сокира | Теги: Магнус Зеттерстрем
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
КАЛЕНДАР
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ваша Реклама
ПАРТНЕР
Друзі
Друзі