SPEEDWAY24
Неділя, 19.05.2024, 00:58
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 30 » Титанічна праця Андрія Карпова на шляху до польської Екстраліги
16:02
Титанічна праця Андрія Карпова на шляху до польської Екстраліги

   Андрій Карпов є одним із відкриттів цьогорічного розіграшу PGE Екстраліги. Українець привозить дуже важливі пункти для «Фалубазу» із Зеленої Гури. Як виглядав його шлях до найсильнішої ліги світу? Читайте далі!

   Червоноградець розпочав свої виступи на польських треках в 2004 році, де він захищав кольори команди «СКА-Спідвей» зі Львову, краще відомого полякам як Лемберг. Тоді вони стартували у другій польській лізі. Він з'явився в основі команди в чотирьох гонках і продемонстрував себе з непоганої сторони, а львів’яни завершили сезон на досить високому четвертому місці.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2004

«СКА-Спідвей» Львів

2

4

15

18

4

1,4

 

   Більш результативним виявився наступний сезон. Андрій Карпов на цей раз одягав пластрон команди «Україна Рівне» і отримав набагато більше можливостей, щоб продемонструвати свої навики. У цьому сезоні мав і слабкі результати, але в декількох гонках йому вдалося набрати двозначну суму пунктів. В одній з гонок Карпов, навіть, виборов п'ятнадцять очок і  два бонуси в шести заїздах. Червоноградець мав великий потенціал і на даному етапі старти у другій лізі вже були пройденим рівнем. По завершенню сезону він розпочинає шукати в Польщі стабільний клуб з можливостями для свого розвитку.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2005

«Україна Рівне» Рівне

2

10

40

68

8

1,9

 

   Вибір випав на впізнаваний бренд, яким був тоді центр польського спідвею Жешув. Юний червоноградець підписав контракт з місцевою «Мармою». Завдання потрапити в стартовий склад було не легким, оскільки "журавлі" змагалися у Екстралізі і боролись за нагороди першості. Лідерами команди були такі зірки, як Нікі Педерсен і Руне Холта.

   Карпов розумів, що йому буде важко пробитися в основний склад команди. Лідерами юніорської ланки «Марми», в той час, були дуже добре підготовлені Давид Стахира і Павел Месьонц. Червоноградець часто потрапляв до основи, як резервний гонщик під номером 16. Йому так і не вдалося завоювати місце в основному складі команди з  Жешува і на доріжці він з’явився лише в кількох заїздах.

 - Чесно кажучи, я не очікувала, що він проявить себе в Екстралізі аж так добре. У Жешуві показав себе хлопцем, який відрізнявся величезною амбітністю. Як і будь-який молодий гонщик з східного кордону, він боровся і не боявся швидкості. Це була така трохи юнацька бровада - говорить Марта Полторак. (Бровада – показова легкодумна хоробрість. Ред.\.)

 

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2006

«Марма» Жешув

Екстраліга

4

7

3

1

0,571

 

   Андрій зрозумів, що Екстраліга - дуже важкий шматок хліба і вирішив на даному етапі кар'єри знайти клуб класом нижче, з можливостями регулярних стартів.

   Карпов перед початком сезону 2007 року прийняв рішення підписати контракт з гданським «Лотосом», який ставив перед собою найвищі цілі в першій лізі. Рішення виявилося вірним. Андрій твердо зайняв місце в основному складі і демонстрував хороші результати на позиції юніора поморської команди. Солідна техніка і регулярні старти давали бажаний ефект. Карпов мав слабкі результати в окремих гонках, але їх було набагато менше, ніж хороших.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2007

«Лотос» Гданськ

1

14

67

67

11

1,164

   Вдалі виступи призвели до продовження контракту з клубом з Гданську. Вибжеже, незважаючи на значні амбіції, не вийшла до Екстраліги і знову боровся у першій лізі. Для гонщика з Червонограду це був дуже важливий сезон, тому що він був останнім юніорським для нього. На жаль, результати Карпова були далекі від ідеалу. Він з'явився в декількох гонках, що не сприяло покращенню його результатів. Крім того, у поморській команді з’явився ще один сильний юніор – швед Біллі Форсберг і саме він часто-густо «вибивав»Карпова з основого складу Вибжеже.

 - Для мене він завжди був взірцем працьовитості. Він справив на мене найбільше враження тим, як він готувався до змагань і скільки часу відводив на тренування перед гонками. Проблема полягала в тому, що його величезна працьовитість не йшла в парі з його хорошою їздою в лізі. Ми в той час потребували дуже хорошого юніора і на нього сподівалися. Виявилося, що, на жаль, він не витримав цього тягаря. Тоді я,  звичайно, не міг сказати, що він потрапить в Екстралігу, але він крок за кроком піднімався все вище і вище. Його талант, можливо, не проявляв себе довгий час через те, що ніхто не дав йому повної довіри. Тепер він прийшов до Фалубазу і має підтримку всього тренерського штабу. Не виходять у нього поки що виїзні гонки, і тут потрібно знайти баланс. Результатом є те, що, дивлячись на його їзду, потираєш очі від подиву, - говорить колишній президент Вибжеже, Мацей Полні.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2007

«Лотос» Гданськ

1

8

28

23

5

1

 

   2009 рік був його першим у якості дорослого гонщика. Через слабку результативність в Гданську перед початком сезону 2009 року було важко йому знайти клуб, який гарантує регулярні старти в першій лізі. Вибір випав на «Старт» Гнєзно, який мав великий штат дорослих гонщиків. Карпов, врешті-решт, не зміг переконати тренерський штаб і був відданий в оренду «РОВ-у» з Рибніка.

   Старти з "акулою" на пластроні дали йому ковток свіжого повітря і дозволили розправити свої крила. Карпов завоював серця вболівальників Рибніку завзятістю на доріжці і боротьбою до останнього метра. Часто він виявлявся провідною фігурою «РОВ-у», приводячи команду до перемог.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2009

«РОВ» Рибнік

1

12

37

41

4

1,216

2010

«РОВ» Рибнік

1

18

93

149

6

1,666

2011

«РОВ» Рибнік

1

10

48

81

8

1,854

 

   Після двох успішних років у Рибніку, прийшов час для чергових змін і контракту з командою, яка ставить за мету боротьбу за найвищі цілі в першій лізі. І такою командою виявивився «ГКМ» з Грудзьонзу. Керівництво клубу над Віслою переконалося в його добрих навиках перед початком нового сезону, оцінюючи його виступи у «РОВ-і»Карпов в барвах «акул» на грудзьонзькій доріжці в ліговій гонці проти «ГКМ-у» набрав одинадцять пунктів з двома бонусами, двічі демонструючи свою спину, місцевому вихованцю, який добре знає кожен сантиметр місцевої доріжки доріжки – Кшиштофу Бучковські.

   Андрій швидко аккліматизувався в новому клубі і зарекомендував себе як скромний, але дуже амбітний гонщик. З першої ж гонки він був одним з провідних фігур «ГКМ-у», особливо на їхньому домашньому треці. Завдяки його виступам в Грудзьондзі значно покращилися його навики на старті, які на твердій доріжці є ключем до перемоги. У кількох гонках він зазнав невдач, але «ГКМ» був задоволений його результатами і обидві сторони швидко дійшли згоди про новий контакт.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2012

«ГКМ» Грудзьондз

1

15

68

104

10

1,677

 

   У сезоні 2013 році Карпов знову показує дуже хороші результати в жовто-синіх барвах. Він був неймовірно швидким, здобувши низку особистих перемог. Важливі пункти також виборював і у виїзних гонках. Невдалих гонок  в його виконанні практично не було, за виключенням поодиноких випадків. «ГКМ» не виграв боротьби за вихід до Екстраліги, але Андрій прекрасно відчував себе в Грудзьондзі і не мав жодного наміру змінювати клубну прописку. Сподобався він також і місцевим вболівальникам, для яких став найулюбленішим гонщиком в команді.

 - Карпов їздить дуже добре. Коли ви приходите до Екстраліги, деякі люди задаються питанням "чи зможете ви собі там дати раду"? Я один з тих людей, які стверджували, що Карпов дасть собі раду в Екстралізі. У нього є задатки, щоб їздити серед найсильніших гонщиків світу, і, ймовірно, він буде серед них ще довго. Коли він був з нами в Грудзьондзі, ми завжди хвалили його за старти. В даний час мотоцикли мають однакову швидкість і техніка старту може виявитися вирішальним фактором. Це приносить результати, і в 1-й лізі, і в Екстралізі. Я пам'ятаю цього хлопця, і я бажаю йому фарту в Фалубазі - говорить колишній тренер Карпова - Роберт Кемпінські.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2013

«ГКМ» Грудзьондз

1

17

82

158

5

1,988

 

   Перед початком наступного сезону ціль «ГКМ-у» була зрозумілою - виграти чемпіонат і вийти до Екстраліги. Проте Грундзьондз сенсаційно програє в півфіналі польської ліги Найс «орлам»з  Лодзі, відчувши гіркий смак провалу всіх надій. Для Андрія це був безумовно гірший сезон, ніж два попередніх, а вирішальні матчі за вихід до Екстраліги в його виконанні виглядали дуже блідо. Дивлячись на їзду червоноградця в цих гонках було видно, що він не міг витримати і чинити опір психологічному тиску (часто він здійснював наїзд на стартову стрічку). У зв'язку з наданням «ГКМ-у» "дикої" карти, що дає право на участь в PGE Екстралізі, Грудзьондз повинен був підсилити команду, в якій не вистачило місця для Карпова.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2014

«ГКМ» Грудзьондз

Ліга Найс

16

76

125

6

1,724

 

   Минулий сезон Андрій провів у рядах краківської «Ванди», яка виступала в польській лізі Найс. Карпов довів, що його попередні виступи дали йому солідний досвід та майстерність, які гарантують хороший результат. Андрій виявився найрезультативнішим гонщиком команди з Кракова, посів 16 місце у рейтингу кращих гонщиків польської ліги Найс. Перед початком сезону в цьому році «Ванда» вирішила повністю створити команду з нуля і не брати до уваги Карпова.

Сезон

Команда

Ліга

Гонок

Заїздів

Пунктів

Бонусів

СРЗ

2015

«Ванда» Краків

Ліга Найс

12

61

111

5

1,902

 

   Андрій був наділений значним кредитом довіри і скористатися його послугами вирішили у команді «Фалубаз» Зелена Гура. У цьому сезоні Карпов демонструє хороші результати і виправдовує очікування зеленогурського клубу. Його перехід до Екстраліги виявився пострілом в «десятку». Співпраця з Мареком Цешляком і належна підготовка техніки привели до ефективних стартів поряд з кращими гонщиками світу.

 

sportowefakty.wp.pl

 

Андрій Мартинюк

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ:

vk.com/speedway24

facebook.com/speedway24.at.ua

Переглядів: 548 | Додав: Сокира | Теги: Ванда Краків, Марма Жешув, Андрій Карпов, ГКМ Грудзьондз, Фалубаз Зелена Гура, Екстраліга
Всього коментарів: 2
avatar
0
1 YureczSec • 16:40, 30.06.2016
up
avatar
0
2 rey2211r • 20:32, 30.06.2016
thumb
avatar
Вхід на сайт
КАЛЕНДАР
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ваша Реклама
ПАРТНЕР
Друзі
Друзі