SPEEDWAY24
Субота, 18.05.2024, 19:45
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Жовтень » 21 » ВІД НХЛ ДО СПІДВЕЮ. В США З'ЯВИЛАСЬ НАДІЯ НА РОЗВИТОК ДИСЦИПЛІНИ!
20:28
ВІД НХЛ ДО СПІДВЕЮ. В США З'ЯВИЛАСЬ НАДІЯ НА РОЗВИТОК ДИСЦИПЛІНИ!

   Поки Грег Хенкок готується до прийому привітань з четвертим титулом чемпіона світу, варто розповісти про те, з ким пов'язують основні сподівання на майбутнє спідвею в Штатах. Як не дивно, цим "сміливцем", готовим вкладати немало фінансів і сил, виявився у минулому ... хокеїст!

   Найбільше спідвейних вболівальників у США знаходиться в штаті Каліфорнія, звідки родом і Грег Хенкок. Та спідвеєм "Хербі" почав займатись в штаті Нью-Йорк. І хоча треків там значно менше, ніж в Каліфорнії, саме там спідвей США знайшов солідного менеджера і мецената. Ім'я його - Джейсон Бонсігнор, відомий у минулому хокеїст, який виступав свого часу в НХЛ за клуби "Едмонтон Ойлерс" і "Тампа-Бей Лайтнінг". Загалом, провів у найсильнішій хокейній лізі світу 79 матчів, закинувши в них 3 шайби і віддавши 13 результативних передач (16 очок в сумі).

   Його прихід у спідвей розпочався з магазину мотозапчастин, в якому працював батько Джейсона - Жене. Кожен, хто там працював, брав участь в перегонах. Група Бонсігнора-старшого в 70-ті роки реанімувала спідвей на східному напрямку країни. Все це відбувалось під час зіркового періоду Брюса Пенхалла. Тоді в США розпочався справжній "бум" на спідвей!

   Д.Бонсігнор"Якби не став хокеїстом, активно займався б спідвеєм. Як на американські стандарти, виглядав досить непогано. В останньому сезоні, маючи постійну практику, змушений був припинити старти через підписання контракту з клубом НХЛ "Торонто Мейпл Ліфз". Того року батько виграв першість Нью-Йорка, а я був третім".

   В один момент його кар'єра в хокеї могла бути перекреслена через захоплення спідвеєм...

 - "Якось поїхав до Каліфорнії на ранчо Кенні Майлі, де був трек для тренувань. Зустрівся там з Боббі Шварцем, і... Моя нога була між бортом і гаком. Сильно це выдчув ы побачив, як до нас під'їжджає Кен. Він повідомив, що мій батько шукає мене, оскільки був здійснений мій трансфер до "Тампа-Бей". Я змушений був терміново вилітати... І уже наступного дня нашими суперниками були "Рейнджери" з Нью-Йорка. Тоді за них виступав неперевершений Уейн Гретські. Я чудово розумів, що маю шанс зіграти проти нього. В цей момент був дуже щасливим, що жодних переломів не отримав під час згаданих подій в Каліфорнії. Я отримав шанс виступити проти живої легенди..."

   В цей час спідвей в Нью-Йорку переживав кризу. Джейсон хоч і не зробив видатної кар'єри в НХЛ, однак знайшов фінанси, щоб інвестувати їх в улюблену дисципліну, якою був спідвей...

 - "До мене прийшла ідея, щоб відновити трек в Овего (штат Нью-Йорк). Він був повністю запущеним - у другому віражі росли дерева, огорожа була в руїнах, а трибуни вимагали повної заміни... "

   Зараз, окрім тренерської роботи в хокеї, активно займається представленням спідвею ширшій аудиторії. В його планах є побудова нового треку поруч з шоссевою трасою Watkins Glen, на якій відбуваються відомі у всьому світі автоперегони серії Nascar. Подібний проект нещодавно був успішно завершений в Техасі. Там збудовали "тор" для флет-треку і використовується під час різноманітних XGames.

 - "Трек в Овего збудовано в середині поля "Акшин Парк". Ми потребуємо чогось іншого, нового. На тому, що є зараз, спідвей прогресувати не буде" - завершив Джейсон Бонсігнор.

 

przegladsportowy.pl

 

О.Кульбаченко

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ:

vk.com/speedway24

facebook.com/speedway24.at.ua

Переглядів: 312 | Додав: jktu86 | Теги: Джейсон Бонсігнор, США, Нью-Йорк, Каліфорнія, Грег Хенкок
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
КАЛЕНДАР
Ваша Реклама
ПАРТНЕР
Друзі
Друзі